reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama
Diskuze k článku: První HD DVD mechanika pro PC
7.12.2006, Architect, aktualita
První Interní ATAPI HD DVD mechanika je prodávaná samostatně (narozdíl od integrovaných HD DVD mechanik jako Toshiba Qosmio a další). Model nese název HDV-ROM2.4FB a pochází od japonské firmy Buffalo, jejímž subdodavatelem není nikdo jiný...
yoschi (2) | 9.12.200623:19
Zajima mne ten specialni ovladac pro WIN XP k mechanice od XBOXu. Uvazuju o teto mechanice. Navic mate chybku v cene, HD­-DVD mechanika k XBOXu stoji v nemecku 200 Euro.
Odpovědět0  0
Architect (13) | 12.12.200617:37
Ovladače jsou zde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A k přehrání stačí mít WinDVD 8, nebo PowerDVD s packem pro přehrávání HD DVD a Blu­-ray ­(nevím přesně název­).
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 7.12.200623:20
Kdepak, HD dvd brutálně zaspal ... kapacitou brutálně zaostává ... držím palce BluRAY
Odpovědět0  0
Ladik 50000 | 8.12.20061:18
To, jo Kapacitou, sice, Brutálně, zaostává, ale zase, má na Rozdíl, třeba od Médií, BluRay­-R, zase data, uložená až 0,6 Milimetrů, pod povrchem, na rozdíl, od Médií, BluRay­-R, které mají data, uložená, jen 0,1 Milimetrů, pod povrchem, to je trochu, návrat, třeba k Médiím CD­-R, které mají data, uložená přímo na povrchu, takže, Média HD­-DVD, jsou dobrá na zálohování Bezpečných dat, protože, když se Hodně poškrábe Médium, třeba BluRay­-R, tak už nemusí jít, přečíst, zatímco, Médium HD­-DVD, protože, má data uložená až 0,6 Milimetrů, pod povrchem, tak z něho, ty Data, můžou, jít přečíst, úplně v pohodě, takže já Fandím, docela, i těm Médiím, třeba HD­-DVD­-R, no!
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 8.12.20069:15
mno zda se to opravdu nějak významně projeví na spolehlivosti uložených dat bych opravdu pochyboval. Ukáže až praxe, dost možná je to co uvádíč prakticky zcela bezvýznamné.
Odpovědět0  0
Ladik 52000 | 8.12.200610:59
Fakt, no jo, tak, je jasný, že když, ty média, budeš, třeba BluRay­-R, budeš, vystavovat, na slunci, nebo i ty média HD­-DVD, a vařit, je ve vodě, a dělat, s nimi, snad, a pomalu naschvál, já nevím, co, tak pak, věřím, ty média Blu­-Ray, a ani ty Média HD­-DVD, moc dlouho nevydrží, tak, možná 3 až 4 Mésíce, stejně jako Média DÉVÉDÉ­-R, no!
Odpovědět0  0
NeomeN (33) | 8.12.200610:42
Mno nic proti ale CD aji DVD maji tu zaznamovou plochu ulozenou taky v ­"hloubce­" tech 0,6mm a u BR si mohli dovolit tech 0,1mm diky nove ochrane vrstve ktera ma mit mnohonasobne vetsi pevnost­/tvrdost nez ta co se pouziva napr. u HD­-DVD.
Odpovědět0  0
Ladik 54000 | 8.12.200611:02
Fakt, a jak, to u těch cédéček, jde, když to nejsou slepené, dvě placky, dohromady, stejně, jako třeba Média DÉVÉDÉ­-R, které mají data, uložená až 0,6 Milimetrů pod povrchem, tedy přesně uprostřed, média, no!
Odpovědět0  0
Razmir | 8.12.200613:13
Myslím si, že pokud se člověk k CDčkům, DVDčkům, atd. chová rozumně, tak jim nějaký hluboký vrypy nehrozej. Takže vůbec nejde o to, v jaký hloubce je záznamová vrstva, ale o to, že ty jemný vrypy rozptylujou paprsek a optice mechaniky se vrátí málo světla. Takže teoreticky by na tom i v tomto ohledu mohlo být Blu­-Ray líp, je tam ta odolná vrstva a ikdyž se to poškrábe, tak se na tý menší vzdálenosti světlo méně rozptýlí.

Pro některé: Jak se vám čte tento odstavec v porovnání s následujícími? Zamyslete se nad tím...

Myslím si že pokud se člověk k CDčkům DVDčkům atd. chová rozumně tak jim nějaký hluboký vrypy nehrozej takže vůbec nejde o to v jaký hloubce je záznamová vrstva ale o to že ty jemný vrypy rozptylujou paprsek a optice mechaniky se vrátí málo světla takže teoreticky by na tom i v tomto ohledu mohlo být Blu­-Ray líp je tam ta odolná vrstva a ikdyž se to poškrábe tak se na tý menší vzdálenosti světlo méně rozptýlí.

Myslím si, že pokud, se člověk k CDčkům, DVDčkům, atd. chová rozumně, tak jim nějaký, hluboký, vrypy nehrozej. Takže vůbec, nejde o to, v jaký hloubce, je záznamová vrstva, ale o to, že ty jemný vrypy, rozptylujou paprsek a optice mechaniky, se vrátí, málo, světla. Takže teoreticky by na tom, i v tomto ohledu, mohlo být, Blu­-Ray líp, je tam ta odolná vrstva a ikdyž se to, poškrábe, tak se na tý, menší vzdálenosti, světlo méně rozptýlí.
Odpovědět0  0
NeomeN (33) | 8.12.200614:24
Jak se ctou? Uplne stejne!!
Odpovědět0  0
NeomeN (33) | 8.12.200615:04
No kdyz si to ctu znovu tak vlastne ne v tom druhym mne strasne rozptylujou ty carky za skoro kazdym slovem.
Odpovědět0  0
Speedy Raiser | 8.12.200615:44
odstavec 1 se cte stejne, jako ruzny priblbly 4U, U2 a podobny blbosti. Taky ladika preskakuju, pokud se nezda, ze ma cenu to cist. Doporucuju totez.
fce­(precti­){if ­(informacniprinos*informacnisum>cenacasu­) {return 1 else return 0}}
Odpovědět0  0
Speedty Raiser | 8.12.200615:37
Ladiku, ja kvuli tobe jednou dostanu pres hubu az se zacnu chlamat ve zcela nevhodnym okamziku.
A k tem CD, pokud jde o my zkusenosti, tak nejvic dela vyrobce ­(substrat­) a samozrejme vypaleni­/vylis.
1. na stredni ­(prvni CD­) sme jema po sobe hazeli ­(ne ze by se mi libilo, kdyz mi spoluzak pres pul ucebny hodil my vlastni CD­) a jeste dnes ho prectu ­(vylis z Chipu­). Taky jsem jich na par slapnul, postavil tiskarnu ­(bylo uvnitr papirovyho bordelu­), atp. Vsechno prezily.
2. verbatimy data life, kdyz jsem je chtel znecitelnit, tak nesly ani rozstrihnout ani ­"umyt­" ­(resp. asi po 5 minutach drhnuti to zaclo poustet. Pomohlo az rozlomeni ­(stlacit protilehly konce­), ktery se mi krasne otisklo do ruky ­(pres celou dlan krev smisena s bordelem z ceda­)
3. tuhle jsem mel smejd ­(od kamose vypalenej Earth­) a kdyz jsem ho chtel pustit ­(cca 6 mesicu se valelo na stole­), tak si rikam ­"***** ja vidim skrz! no ty ceda jsou ale bomba. Pruhledny a mechanika to v pohode precte!­".
No neprecte, no! :­-­)
Takze naky milimetry sem milimetry tam roli hrat nebudou. Skok mezi vylis­/vypal bude vzdycky a pak bude zalezet na kvalite substratu a jestli je to mikrometr nebo pul palce pod povrchem je celkem sumak)
Odpovědět0  0
Anunnaki_Nibiru | 10.12.20064:31
Bohuzel BLUERAY je vysledek trzni ekonomiky, ktera rika levne a ve velkem, na kvalitne nezalezi, zakaznika nachytame cenou a vselekem trzni ekonomiky globalni reklamou. Vse to spojuje BLUERAY, 0,1mm znamena ze otisk nechtem zpusoby ryhu az do zaznamove vrstvy a tym padem si budu muset koupit disk novej. PREMYSLEJTE HLAVOU KLUCI!!! To ze maji pro BLUERAY lepsi material pro ochranu, proc ji proboha nepouziju na CD a DVD ? Protoze zadna neni ! Je jasne ze HD DVD je spravna volba protoze tak medium a data na nem budou mit nekolikanasobne vyssi zivotnost prave diky tomu ze je zaznam misto 0,1mm az v 0,6mm hloubce, pritom material bude stejny pro oba ! ­(proc by taky nebyl­). BLUERAY byla super vec pokud se vychazelo z realneho predpokladu ze media se budou strkat do mechanik spolu i s obalem, ktery se bude dat otevrit a medium v nem vymenit ­(nebo vymenit obal­) ale medium fyzicky neprijde do styku s mechanickym poskozenim. Ale ekonomum trzni ekonomiky to slo proti srsti... neznym pouzivanim neznicitelna media, to NE!!! A tak mame dnes BLUERAY sracku.
Odpovědět0  0
NeomeN (33) | 10.12.200611:36
Ty to mas v te palici pekne pomotany to se musi nechat :­-­)­))
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 11.12.20069:26
To je skutecne vzorna ukazka naprosteho pomateni mysli. Snad nic z toho co je v prizpevku napsane neni ani vzdalene pravda. Mozna byste mel mene cist a verit disknusnim prizpevkum na zive.cz ­(jak by rekl radek hulan: ­"zakomplexovanych vseznalku teenageru­") :­-­) a vice si ta vase ­"fakta­" overovat z duveryhodnych zdroju. Pak byste mozna podobne blaboleni nevypoustel do sveta.
Odpovědět0  0
Hon_za | 7.12.200610:18
Smarja, jak muze dneska jeste nekdo doporucovat Pentium D? A jeste v Japonsku? Mozna pred rokem...ale ted?
Odpovědět0  0
NeomeN (33) | 7.12.200610:36
Tobe asi nedoslo ze tady nejde o nejaky doporuceni procesoru kterej je nejlepsi ale o doporucenou min. konfiguraci ­(nejspis kvuli HDvideu­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.